Αναρτήθηκε από: Petros Haritatos | 05/08/2010

Ο πριγκηπικός γάμος στις Σπέτσες

Λεπτομέρειες και φωτογραφίες απο τις προετοιμασίες. Η είδηση ότι θα γίνει εδώ στο νησί στις 25 Αυγούστου 2010 ο γάμος του δεύτερου γιού του βασιλέως Κωνσταντίνου, πρίγκηπος Νικολάου, ενθουσίασε τους πιο πολλούς Σπετσιώτες. «Είναι το πιο ωραίο δώρο που μπορεί να μάς κάνει ο Κωνσταντίνος» λένε οι πιο πολλοί.

Αλλά και οι λίγοι αντιβασιλικοί συμφωνούν πως τέτοια διαφήμιση για τις Σπέτσες δεν έχει ξαναγίνει. Απο την πλευρά της η ζωγράφος Ντίνα Θεοδωροπούλου έφτιαξε το πορτρέτο του Νικολάου και της Τατιάνας και το προσέφερε στο Δήμαρχο Σπετσών για να το δωρήσει στο ζεύγος.

«Θα γεμίσει το μπογάζι κότερα και θα βουλιάξει το νησί» λένε με αφορμή το γάμο. «Κάνε το λογαριασμό. Θα έρθουν πρώτα οι 350 που θα κάτσουν στο επίσημο τραπέζι. Βάλε και για κάθε επίσημο καλεσμένο 3-4 συγγενείς και φίλους, δηλαδή άλλοι 1500. Θα είναι και γύρω στους 5000 παρατρεχάμενοι: φρουροί, κέτεριγκ, δημοσιογράφοι, κοσμικογράφοι, παπαράτσι, περίεργοι. Συν τους 5000 που θα ήταν εδώ έτσι κι αλλιώς τον Αύγουστο.»

Το πορτρέτο Νικολάου-Τατιάνας με ένα χαρακτηριστικό Σπετσιώτικο καράβι, απο τη ζωγράφο Ντίνα Θεοδωροπούλου.

Για τις κοσμικές λεπτομέρειες σταχυολογούμε απο το http://www.madata.gr που ενημερώθηκε απο επίσημες πηγές. Γράφει: «Οι περισσότεροι από τους 350 γαλαζοαίματους καλεσμένους έχουν ανταποκριθεί θετικά στην πρόσκληση. Το μυστήριο θα τελεστεί στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου, την μητρόπολη των Σπετσών. Νωρίτερα, θα γίνει κοκτέιλ πάρτι υποδοχής στο «Ποσειδώνιο», όπου θα ετοιμαστεί η νύφη και στην σουίτα Grace θα περάσουν οι νεόνυμφοι την πρώτη νύχτα του γάμου. Ο Νικόλαος θα φτάσει με το στολισμένο καΐκι της μητέρας του «Αφρόεσσα» και στη συνέχεια μία άμαξα με δύο λευκά άλογα θα την μεταφέρουν στην εκκλησία. Μετά τον γάμο θα ακολουθήσει δεξίωση με θέα την Σπετσοπούλα στο κτήμα Κούτση. Εκεί θα έχουν στρωθεί 35 ροτόντες των 10 ατόμων, ενώ στο κέντρο θα στηθεί μία κατασκευή που θα χρησιμεύσει ως πίστα αλλά και για να κόψει το ζευγάρι την 5όροφη τούρτα του.»

Απο το καίκι προς Αγίους Αναργύρους, βλέπουμε την εξέδρα όπου θα στηθούν οι ροτόντες με τα τραπέζια στο κτήμα Κούτση, πάνω απο τη θέση "Γαρύφαλλος" ...

... που βρίσκεται ανάμεσα στο λόφο με τους μύλους Βρούστη (στα δεξιά) και την έπαυλη Λεβέντη (στα αριστερά).

Οι ερειπωμένοι μύλοι Βρούστη στο κτήμα Κούτση, όπου υπάρχει η βάση μιας παλαιοχριστιανικής βασιλικής.

Η έπαυλη Λεβέντη και οι ιδιοκτησίες των άλλων πλουσίων Κυπρίων (Λεβέντη και Δαυίδ) ανέβασαν υπερβολικά την τιμή της γης στις Σπέτσες και μαζί τον φορολογικό συντελεστή. Οι ίδιοι παραδέχονται την αδικία -- εκείνοι να γλυτώνουν φόρους λόγω offshore (υπεράκτιων) ενώ οι μόνιμοι κάτοικοι Σπετσών να πληρώνουν περισσότερους φόρους όταν μεταβιβάζουν στα παιδιά τους.

Πιο νότια απο την έπαυλη Λεβέντη, η Αγιά Μαρίνα (μέσα στα πεύκα) και στα υψώματα πρώτα η Μονή Αγίων Πάντων με τα κυπαρίσσια και πιο ψηλά αριστερά η Μονή της Παναγίας Γρηγορούσας (τού παλαιού ημερολογίου).

Συνεχίζει το madata: «Το γλέντι θα συνεχιστεί και την επόμενη μέρα, στο σπίτι του ζεύγους Κόβα στο Πόρτο Χέλι, όπου θα γίνει χαλαρό πάρτι – δείπνο. Καλεσμένοι στον πριγκιπικό γάμο είναι μεταξύ άλλων οι βασιλικές οικογένειες της Ισπανίας, της Ιορδανίας, της Δανίας και της Σουηδίας, καθώς και 25 Έλληνες όπως οι Γιάννης Χανδρής, Κώστας Καίσαρης, Γιώργος Ντάβλας και Γιώργος Ηλιόπουλος. Εκείνες της ημέρες οι Σπέτσες θα θυμίζουν φρούριο, καθώς, όπως δήλωσε στο περιοδικό «People» ο δήμαρχος Ευάγγελος  Κονταξάκης, την τάξη θα τηρούν η αστυνομία, η δημοτική αστυνομία και απεσταλμένοι ασφαλείας από τις πρεσβείες των χωρών απ’ όπου προέρχονται οι VIP καλεσμένοι. Φυσικά, ο γάμος αναμένεται να απασχολήσει και τα ξένα ΜΜΕ, με ανταποκριτές από μεγάλα κανάλια (όπως τα BBC, CNN, TV5 και TRT) να ετοιμάζουν βαλίτσες για Ελλάδα.»

—–


Kατηγορίες