Αναρτήθηκε από: Petros Haritatos | 18/08/2010

Ένας φορτωμένος Αύγουστος

Εκεί μάς πάνε;

Ποιός βάζει τη σημαία ανάποδα; Γιατί; Ο Αύγουστος 2010 σημαδεύει τις Σπέτσες με δυο γεγονότα: στις αρχές με τη σύλληψη λαθρομεταναστών και στο τέλος με τον πριγκηπικό γάμο. Άθελά τους, κάπου συνδέονται. Η χαρά που φέρνει στις Σπέτσες ο πριγκηπικός γάμος, δεν αποκρύβει την απειλή για την Ελλάδα, αυτή τη σιωπηρή εισβολή που μάς τη θύμισαν οι λαθρομετανάστες. Οι Σπέτσες φιλοξένησαν τους λαθρομετανάστες, φιλοξενούν και τους Έλληνες ‘ισχυρούς’. Οι κατοικίες και περιουσίες τους είναι έξω απο την Ελλάδα – αυτό όμως δεν εμπόδιζε τον Αβέρωφ και τον Μπενάκη να στηρίζουν απο την Αλεξάνδρεια την πατρίδα τους.

1) Βασιλείς και Σπέτσες: ιστορική αναδρομή απο τον Όθωνα έως τον Κωνσταντίνο Β’.

2) Who is Who στις Σπέτσες: οι Έλληνες ‘ισχυροί’, φίλοι της βασιλικής οικογένειας, τα κότερα και οι επαύλεις στις απέναντι ακτές. Στην εθνική κρίση που εντείνεται, θα αναδειχτεί ανάμεσά τους ένας Αβέρωφ ή έναν Μπενάκης;

3) Λαθρομετανάστες στις Σπέτσες: φωτογραφίες και μαρτυρία από την απροσδόκητη απόβαση. Στις Σπέτσες το κράτος λειτούργησε σωστά. Δεν συμβαίνει το ίδιο στην Αθήνα, όπως δείχνει το επόμενο κείμενο.

4) Ανάποδα τη σημαία. Έρχονται μαύρες εποχές. Ο καθένας πρέπει να στριμώξει το κράτος για να συνέλθει, διότι λειτουργεί με τραγική εθνική ανεπάρκεια, όπως δείχνουν εδώ τα στοιχεία.

5) Η Σίβυλλα στις Σπέτσες: παρατηρήσεις για την τέχνη του βίου στους υπερβολικά πλουσίους.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: