Αναρτήθηκε από: Petros Haritatos | 20/03/2011

Πρόσκληση σε διάλεξη – συζήτηση

Η επόμενη ανοιχτή συνάντηση τού Πολιτιστικού Συλλόγου Σπετσών θα γίνει το Σάββατο 26 Μαρτίου στις 6 μμ. στην Καποδιστριακή Στέγη, με εισηγητή τον κ. Γιώργο Πιντέρη, ψυχολόγο και συγγραφέα, και θα υπάρξει άνετος χρόνος για ερωτήσεις και συζήτηση. Το θέμα έχει τίτλο «Ο χάρτης του παππού χρειάζεται ένα … ‘λίφτιγκ’» και φιλοδοξεί να καλύψει την «ανάγκη ν’ αναθεωρήσουμε τις αξίες μας γύρω από την ερ­γασία, το γάμο, τη διαπαιδαγώγηση, τη φιλία και τη σχέση μας με το χρήμα.»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σπετσών προσκαλεί «όλους που πι­στεύουν ότι έχουμε απόλυτη ανά­γκη να γνωρίζουμε τον εαυτό μας, να προσέλθουν και να παρακολου­θήσουν το πράγματι ενδιαφέρον θέμα και να λάβουν μέρος στη συζήτηση που θα ακολουθήσει μετά την εισήγηση.» Παράλληλα, δημοσιεύει στο τελευταίο τεύχος του Σπετσιώτικου Αντίλαλου το εξής σημείωμα για τον συγγραφέα:

«Γεννήθηκε στην Αίγυπτο το 1948 και ήρθε στην Ελλάδα σε ηλικία 14 ετών. Έχει κάνει δέκα χρόνια σπου­δές στην ψυχολογία στις ΗΠΑ και είναι διδάκτωρ Συμβουλευτικής Ψυχολογίας. Ειδικεύεται στις ψυχο­σωματικές διαταραχές. Επέστρεψε από στις ΗΠΑ το 1982. Στο ευρύ κοινό έγινε αρχικά γνωστός από τις ραδιοφωνικές εκπομπές «Γνώρισε τον εαυτό σου», «Μέσα κι έξω απ’ την ευθεία», τηλεοπτικές παραγωγές όπως «Μετά το Γάμο», «Άλλη Μέρα», «Μπορώ» και άλλες. Είναι συγγραφέας 21 βιβλίων, πολλά από τα οποία έχουν κάνει πάνω από 10 εκδόσεις. Τα κυριότε­ρα χαρακτηριστικά του είναι η αμε­σότητα και το χιούμορ. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Γιώργος Πιντέρης έχει χαρακτηριστεί σαν ‘Ο επιστήμονας χωρίς γραβάτα’. Ανάμεσα στα πιο δημοφιλή βιβλία του είναι:
– Εσύ, τα Δικαιώματά σου και οι Άλλοι.
– Συντροφικότητα και Αυτονομία.
– Μια Μικρή Αλλαγή Φέρνει μια Μεγάλη.
– Έρωτας, Αγάπη και Εξάρτηση.
– Δεν Ξέρω τι Θέλω. (Το βιβλίο αυτό έκανε 10 επανεκδόσεις μέσα σ’ ένα χρόνο).
– Άλλα θέλω κι άλλα κάνω.
Από το 1968 μέχρι το 1980, πα­ράλληλα με τις σπουδές του, ήταν εκπαιδευτής του Καράτε. Είναι ο πρώτος που δίδαξε Καράτε στο Ε­θνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το 1970. Ζει και εργάζεται από το 1982 στη Γλυφάδα. Aνήκει στο χώρο της «Πρακτικά Εφαρμόσιμης Ψυχολο­γίας για Νορμάλ ανθρώπους». Τώ­ρα, επιστημονικά, τα έχει βάλει με την ανεργία.»

Advertisements

Kατηγορίες