Αναρτήθηκε από: Petros Haritatos | 25/03/2011

Βράβευση της Ναταλίας Μελά

Η χθεσινή βράβευση της γλύπτριας Ναταλίας Μελά μνημονεύθηκε με συγκίνηση απο τον Δήμαρχο Σπετσών, που περιέγραψε τη στενή της σχέση με το νησί. Τις σχετικές λεπτομέρειες μάς έστειλε η κα.‘Ολγα Καραμπίνα.

Γράφει τα εξής:

Σήμερα 25 Μαρτίου ημέρα της εθνικής επετείου της επανάστασης του 1821, μετά την παρέλαση ακολούθησε η καθιερωμένη δεξίωση στο δημαρχείο και η επίσης καθιερωμένη βράβευση των αριστούχων μαθητών – φοιτητών από το Ίδρυμα Παπαδημητρίου. Χειροκρότησα και πραγματικά γέμισα χαρά για τα νέα αυτά παιδιά που αρίστευσαν.

Επίσης ενθουσιάσθηκα με την ευαισθησία και την απλότητα που είχε ο δήμαρχος κ. Π. Λυράκης να σχολιάσει την βράβευση της γλύπτριας Ναταλίας Μελά με το Αριστείο Καλών Τεχνών από την Ακαδημία Αθηνών. Έτσι με αυτά τα λόγια σχολίασε ο δήμαρχος κ. Π. Λυράκης:

«Λίγα λόγια για τη μεγάλη γλύπτρια Ναταλία Μελά, με αφορμή το αριστείο καλών τεχνών που της απονεμήθηκε – χθες Πέμπτη 24 Μαρτίου – για την προσφορά της στην ελληνική γλυπτική. Για το «πρωτοποριακό και εκφραστικό της έργο», η Ακαδημία Αθηνών τη βράβευσε σε πανηγυρική συνεδρίαση ενόψει του εορτασμού της 25ης Μαρτίου. Ο Ορφέας με τη λύρα του, ο Διγενής Ακρίτας, η Μπουμπουλίνα, συνυπάρχουν με το ζωικό και διονυσιακό στοιχείο, έργα φτιαγμένα με διάθεση ειρωνική και παιχνιδιάρικη συνάμα, έργα που σου προξενούν έκρηξη χαράς.

Τα έργα της αυτά, του ζωικού βασιλείου, εδώ στις Σπέτσες τα γνωρίζουμε, τους σιδερένιους ταύρους, κατσίκες και άλλα δίποδα και τετράποδα στο χώρο της Παναγίας της Αρμάτας και εδώ στο δημαρχείο μας.

Την κυρία Ναταλία Μελά τη γνωρίζουμε, κυκλοφορεί με το τρίκυκλο της, κάνει το μπάνιο της στον Αι Νικόλα, την χαιρετάμε, ζει εδώ στο νησί μας.

Με αυτό το μικρό μας σχόλιο, δε θέλουμε τόσο να πούμε ότι την τιμάμε και εμείς, αυτό είναι αυτονόητο, όσο ότι εκείνη μας τιμά με το έργο της. Τιμά και προβάλλει το νησί μας.

Ακόμη με το σχόλιό μας θέλουμε να σηματοδοτήσουμε μια καινούργια περίοδο για τον τρόπο με τον οποίο επιλέγουμε να συνυπάρχουμε να συμβιώνουμε με όλους τους ανθρώπους που έδωσαν, δίνουν, θα δώσουν για το νησί μας.»

Φυσάει καινούργιος άνεμος στο δήμο, στις Σπέτσες… Ας βοηθήσουμε όλοι μα όλοι να τον δυναμώσουμε.

Όλγα Καραμπίνα

(Ας θυμηθούμε εδώ την περυσινή ομιλία της Ναταλίας Μελά με τίτλο «Θαλασσινές μορφές της Ιστορίας και του μύθου στις Σπέτσες«, για τους ήρωες και τους μύθους του νησιού)

—–

Advertisements

Kατηγορίες