Αναρτήθηκε από: Petros Haritatos | 15/04/2011

Το νηπιαγωγείο μάς χρειάζεται!

Το ολοήμερο τμήμα τού νηπιαγωγείου Σπετσών πρέπει να μετακομίσει και χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας. Αυτό το τμήμα λειτουργεί τώρα με 14 νήπια σ’ένα χώρο 15 τ.μ. όπως βλέπετε πιο κάτω στις φωτογραφίες. Τού χρόνου περιμένει 25 παιδιά. Υπάρχει νεος μεγαλύτερος χώρος αλλά για να διαρρυθμιστεί χρειάζεται 7.000 ευρώ. Αυτό το ποσό, προσπαθεί να το συγκεντρώσει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου και 2ου Νηπιαγωγείου Σπετσών. Ιδού τι μάς είπε η πρόεδρος του συλλόγου κα. Άννα Βρονταμίτη:

«Το 1ο νηπιαγωγείο Σπετσών στεγάζεται στην περιοχή Πευκάκια, μετά τον κινηματογράφο Τιτάνια. Το ‘κλασικό’ του τμήμα έχει 25 παιδιά και λειτουργεί 4 ώρες απο τις 8.15 έως τις 12.15. Υπάρχει και το ‘ολοήμερο’ τμήμα που λειτουργεί 8 ώρες απο τις 8.15 ως τις 4 το απόγευμα με 14 παιδιά φέτος σ’ένα «παράπηγμα» περίπου 15 τ.μ. Σ’αυτό το χώρο πρέπει τα παιδιά να διδάσκονται, να τρώνε το μεσημεριανό τους και επίσης να κοιμώνται. Φέτος στεγάζει 14 παιδιά αλλά απο το φθινόπωρο καλείται να στεγάσει μέχρι και 25 άτομα, προνήπια και νήπια. Επίσης, τις βροχερές ημέρες, η συγκεκριμένη αίθουσα πλημμυρίζει και από τα παράθυρα μπαίνει όλος ο αέρας. Η θέρμανση είναι ανεπαρκής.

«Ξεκινήσαμε λοιπόν να βρούμε μια λύση μεταστέγασης. Απο την πρώτη στιγμή που απευθυνθήκαμε στο Δήμο Σπετσών, βρήκαμε τη συμπαράστασή τους. Μετά απο συνάντηση με το Δήμαρχο Σπετσών, τον δημοτικό σύμβουλο κ. Κωνσταντίνο Τζιάμο, νηπιαγωγούς και τον προϊστάμενο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, αποφασίστηκε ομόφωνα να μεταστεγαστεί το ολοήμερο τμήμα στο 2ο Νηπιαγωγείο Σπετσών που βρίσκεται στην περιοχή Ανάληψη και είναι ολοκαίνουργιο και κατάλληλο. Όμως η αίθουσα που διατίθεται πρέπει να διαρρυθμιστεί. Δηλαδή στα παράθυρα του ορόφου να μπει κάτι προστατευτικό, ξύλο ή σιδεριά, να φτιαχτεί μια επιπλέον παιδική τουαλέτα και να μπει και χειρολαβή στη σκάλα για να πιάνονται τα παιδιά. Επειδή δημοσιονομικά ο Δήμος λόγω Καλλικράτη αδυνατεί να καλύψει τη δαπάνη, προσπαθούμε ως σύλλογος να μαζέψουμε τα χρήματα (6.500 με 7.000 ευρώ) απο τους γονείς, αλλά και με εκδηλώσεις όπως το Πασχαλινό Παζάρι που έγινε την περασμένη Κυριακή.»

Επισκεφτήκαμε το ολοήμερο τμήμα. Μεγάλη ζωντάνια και ομορφιά σε μια μικρή αίθουσα όπου ίσα-ίσα χωρούσαμε. Ανάσα οξυγόνου, μια ψυχική μετάγγιση! Πάρτε μια εικόνα απο τις φωτογραφίες που ακολουθούν. Μπορείτε να βοηθήσετε με τους εξής τρόπους:

α) Στους κουμπαράδες «Νηπιαγωγείο» που είναι στον Ταρσανά (Παλιό Λιμάνι), στο κατάστημα Captain Hook και στο Κέντρο Τύπου (Ντάπια).

β) Στο λογαριασμό της Εθνικής 470/296081-80 (Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων πρώτου Νηπιαγωγείο Σπετσών).

γ) Επικοινωνώντας με τις κυρίες Άννα Βρονταμίτη (6948-276011), Όλγα Σπύρου (6976-864188) και Ευγενία Τσάνα (6972-740609), αντιστοίχως Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο και Γραμματέα του Συλλόγου.

Η αίθουσα του ολοήμερου τμήματος. Για το Πάσχα τα παιδιά βάφουν αυγά με τις δασκάλες.

Το τρενάκι με τα γενέθλια των παιδιών. Το κάθε βαγόνι-μήνα έχει τη φωτογραφία του παιδιού με το όνομα και την ημερομηνία. Την ημέρα των γενεθλίων, όλα τα άλλα παιδιά τού φτιάχνουν μια ζωγραφιά για δώρο.

Οι συστάσεις για την υγιεινή διατροφή. Τα παιδιά έρχονται με ένα φρούτο και ένα φαγητό απο το σπίτι, που το ζεσταίνουν οι δασκάλες. Δεν επιτρέπονται σνακ όπως πατατάκια ή γαριδάκια. Τα γλυκά επιτρέπονται αν είναι σπιτικά.

Πριν αρχίσουν το φαγητό, το κάθε παιδί λέει τι έφερε και τα άλλα τού λένε αν είναι υγιεινό ή ανθυγιεινό. Κάθε φορά που φέρνει υγιεινή τροφή, επιβραβεύεται με ένα αυτοκόλλητο.

Μαθαίνοντας υπευθυνότητα: κάθε μέρα, τρια διαφορετικά παιδιά βοηθούν τις δασκάλες να μαζέψουν τα υλικά και να σιγυρίσουν.

Η ώρα του δεκατιανού, με το φαγητό που φέραν απο το σπίτι τους.

Επίσης, μπορείτε επίσης να δείτε και τις υπέροχες φωτογραφίες απο το ημερολόγιο 2011 του νηπιαγωγείου.

—–

Advertisements

Kατηγορίες