Κανείς δεν περίμενε τέτοια επιτυχία στο φετεινό Καρναβάλι. Ο κόσμος συσπειρώθηκε, γλέντησε και χάρηκε. Υπήρχε εντυπωσιακή προθυμία, συμμετοχή και προσφορά απο αυτούς που παρέλασαν και προπαντός απο τις δεκάδες εκείνων που ετοίμασαν τη γιορτή. Είναι αδύνατο να τους θυμηθούμε όλους, στις σημειώσεις που ακολουθούν, γι’αυτό και οι διορθώσεις είναι ευπρόσδεκτες.

Κούλα Θυμαρά και Αλεξάνδρα Μιχελή: ένα μικρό στιγμιότυπο απο την προετοιμασία για τα άρματα (φωτο Γιώργος Καλφαγιάννης).

Μια απο τις γκαρνταρόμπες. Υπήρχαν και οι στολές που φυλάει ο Δήμος και το Δημοτικό (φωτο Γιώργος Καλφαγιάννης).
Η μέρα (Κυριακή 6 Μαρτίου) ξεκίνησε το πρωί στις 11 με παιδικό πάρτι και τέλειωσε το βράδυ με παραδοσιακό γλέντι στην Πλατεία Ρολογιού, με το συγκρότημα του Παναγιώτη Λάλεζα, αφού προηγήθηκε η παρέλαση με τις ομάδες και τα άρματα. Οι συμμετοχές ήταν πολλές απο συλλόγους γονέων, σωματεία και παρέες. Στο κέντρο της δράσης ήταν η συντονιστική επιτροπή με τις κυρίες Κούλα Θυμαρά, Έλλη Τζιάμου, Βαρβάρα Μπρατοπούλου, Ναταλία Κυπριανού, Αργυρώ Ορλώφ και Ζωή Προφύρη. Πλάι τους είχαν ως ακούραστους βοηθούς τη Ντέμπη Μυτιληναίου και άλλες δραστήριες μητέρες, τον Παναγιώτη Χελιώτη που έτρεχε όλες τις ώρες, μέρα και νύχτα, για κουβάλημα και στήσιμο, και τον Παναγιώτη Δαουλτζή για τα συστήματα ήχου.
Το βράδυ στο γλέντι υπήρχαν μπόλικοι μεζέδες και κρασί, όλα προσφορές απο τους επαγγελματίες και τους προμηθευτές του νησιού: σουβλάκια, τυρόπιτες, σπανακόπιτες, μηλοπιτάκια, κεφτέδες, τυρί, σαλάμι, αγγούρια, ντομάτες, αναψυκτικά. Επίσης ποτήρια, πιάτα και πετσέτες. Οι φούρνοι πρόσφεραν ψωμί, ενώ τα ταψιά που ετοίμασαν οι νοικοκυρές τα έψησε ο Καλύβας. Το βαρελίσιο κρασί προσφέρθηκε απο το Παχνί και τον Τζιμάνη. Η Δροσοπηγή (Σπύρος Σωτηρόπουλος) ετοίμασε τα τοστ και προσέφερε το χώρο της για τα παιδιά το πρωί, ενώ η πιτσαρία Quarter (Βασίλης Βαλάκης και Γιώργος Χαραλαμπόπουλος) προσέφερε το χώρο και τα τραπέζια της για τα κεράσματα στο βραδινό γλέντι.
Η παρέλαση ξεκίνησε με τους Τρείς Σωματοφύλακες πάνω στα άλογα: Κώστας Μουράτης, Αργύρης Κόκκορης και Αλέκος Μπούφης. Ακολούθησε το άρμα με τον Καρνάβαλο που τον καβαλούσε η Μέρκελ με το μαστίγιο.

Μπροστά στο άρμα, οι εκλεκτοί μας που κουβάλησαν την Μέρκελ να τους ξεσκατώσει, και που μάς έπεισαν ότι αυτή φταίει για τα χάλια μας.
Το άρμα με θέμα «Δεν πουλάμε την Ακρόπολη» το είχε φτιάξει μια εξαιρετική ομάδα απο περίπου 20 άτομα.
Άλλο επίκαιρο θέμα ήταν η ανακύκλωση με άρμα «Το τέρας των σκουπιδιών» που το συνόδευαν πεζές ομάδες απο την 1η Δημοτικού και το 1ο και το 2ο Νηπιαγωγείο που παριστάναν μπαταρίες, σκουπιδοσακούλες και την ανακύκλωση. Ανάμεσα στους συντονιστές εδώ ήταν η Μαίρη Τσάνα, η Σεσίλ Λαμπράκου, η Σελίνα Μπρατοπούλου, η Μπεβ Θυμαρά, η Σοφία Λέκκα, η Sigrid Leicher, η Τζέιν Μπαρμπαρή, η Ζωή Προφύρη και άλλες δυναμικές κυρίες.

Στον Άγιο Μάμμα, ένα σύγχρονο μνημείο που σχεδίασε και έφτιαξε η Αργυρώ Ορλώφ, θυμίζει το πρόβλημα των σκουπιδιών.
Μέσα σε όλη αυτή τη σοβαρότητα, να και μια ξένοιαστη νότα, το άρμα με θέμα τους μπογιατζήδες «Ο Μπάμπης και οι μάγκες» απο την 6η Δημοτικού.
Ακολούθησε η πεζή ομάδα «Γάμος αλα Ελληνικά», απο το χορευτικό τμήμα παραδοσιακών χορών του Δήμου με διευθύντρια τη Μαρία Θυμαρά, που το βράδυ έκαναν αναπαράσταση του γάμου στην Πλατεία Ρολογιού.
Άλλο ένα χαρούμενο άρμα ήταν του Παιδικού Δημοτικού Σταθμού με θέμα τη «Φάρμα οφθαλμών» γεμάτη λαγουδάκια και κοτοπουλάκια που τα συνόδευαν οι κλώσσες. Ανάμεσα στους συντονιστές εδώ ήταν η Ναταλία Κυπριανού και η Άννα Βρονταμίτη.
Ενώ στην αρχή της παρέλασης είχε κυρίως μητέρες και στη μέση κυρίως παιδάκια, στο τέλος της παρέλασης κυριαρχούσαν οι ελεύθεροι και νέοι. Πρώτα η μεγάλη παρέα «Τζιμανόπουλα και Σία» που οργανώνει και το τζάρισμα του Μάη. Είχαν φτιάξει ένα τρίκυκλο με θέμα «Σήμενς» (Παναγιώτης Δαμδημόπουλος, Νικήτης Μπούφης, Γιάννης Μώρος), ένα τρίκυκλο με θέμα «Συνταξιούχοι» (Μιχάλης Κοκοράκης, Βασίλης Λούτας, Γιώργος Μπουζουμπάρδης) και μια μοτοσυκλέτα με οδηγό τον Χίτλερ και στο καλάθι την Μέρκελ (Σπύρος Βελιώτης, Ανάργυρος Μαθιός).
Στο ένα τους άρμα είχαν στήσει το «Κέντρο διασκέδασης το Μνημόνιο» (οδηγός Δημήτρης Παπαδημητρίου, συνοδηγός Σόλων Θυμαράς, και στο ποδήλατο ο Θοδωρής Παλαιολούγκας με τη μάσκα του Γιώργου Παπανδρέου). Στην καρότσα ήταν οι γλεντζέδες Θανάσης Μόσχος, Θοδωρής Τραϊφόρος, Θοδωρής Κρεμμύδας και Δημήτρης Μαθιός, ενώ ψήναν σουβλάκια και σερβίραν κρασί ο Γιώργος Κατσιμάνης και ο Ανδρέας Δραπανιώτης.
Το άλλο τους άρμα ήταν το «Αχ Τζούλια» με πρωταγωνιστές τη σταρ και δυο μαύρους (Παναγιώτης Καλαματιανός, Χρήστος Μαθιός και Θανάσης Σιώρας). Στο τιμόνι ο Χάρης Παλαιολούγκας με συνοδηγό το σκύλο Τζιμπίλ του Γιώργου Κατσιμάνη.
Το τελευταίο άρμα, που βραβεύτηκε, ήταν «Τα στρατευμένα νιάτα» με αγόρια και κορίτσια ντυμένα καταδρομείς, όπου προπορευόταν μια στρατιωτική λιμουζίνα. Εδώ διακρίναμε τους εξής: Λευτέρη Μουράτη, Βαγγέλη Μουράτη, Άλεξ Ντουάιερ, Τάσο Κυριακίδη και κορίτσια της Γ’ Λυκείου.
Ευτυχώς ήταν μια ηλιόλουστη μέρα, κι έμεινε χρόνος στα παιδιά να συνεχίσουν το παιχνίδι στην ακρογιαλιά.
—–