Με τα «δεύτερα» χόρταινε το τσούρμο

Η Μαρία Μώρου θυμάται άλλη μιαν αφήγηση του παππού της,
του Μήτσου του Καλέ.

Ήταν μια ζωή στα ψαροκάικα, και μάς αφηγείτο για τα «πρώτα»
και τα «δεύτερα» ψάρια.

Βγάζαν τις ψαροκασέλες από τα καϊκια και αρχικά πουλούσαν τα
«πρώτα» ψάρια. Δηλαδή τα καλύτερα σε μέγεθος και ποιότητα.

Στις ψαροκασέλες μέναν τα «δεύτερα» όπως τα λέγαν οι ψαράδες.
Δηλαδή τα μικρά και τα ταλαιπωρημένα από το ξεψάρισμα. Και μ’
αυτά φτιάχναν την πιο νόστιμη και μοσχομυριστή κακαβιά, κι έτσι
χόρταινε και δυνάμωνε το τσούρμο.

Τώρα έχεις δύο επιλογές:
α) Επιστρέφεις από εκεί που ήρθες:
<<Βότσαλα>>
β) Προχωράς στο επόμενο:

<<Το λαχείο και ο Άη Γιώργης>>

Αρέσει σε %d bloggers: