Τα ‘γκουρμέ’ των παλιών ψαράδων

Η Μαρία Μώρου, κόρη του Θοδωρή, θυμάται μιαν αφήγηση του ψαρά Δημήτρη
Μοσχοβίτη (Μήτσος ο Καλές στο παρατσούκλι):

«Μάς διηγούνταν πως οι παρέες των ψαράδων την εποχή του, πήγαιναν στις ταβέρνες
των Σπετσών για να περάσουν την ώρα τους, φέρνοντας από το σπίτι τους ο καθένας ό,τι
πρόχειρο υπήρχε: λίγες ελιές, καμία μαρίδα τηγανιτή, λίγο ταραμά με κρεμμύδι και λάδι,
καμία βράστη πατάτα και κάνα κομμάτι ψωμί».

Η ταβέρνα πρόσφερε μόνο το κρασί.

«Μάλιστα θέλοντας να μας αποδείξει πως «ουκ εν το πολλώ το ευ» πρόσθετε πως σε μια ταβέρνα, όταν έβρεχε, οι ψαράδες φέρναν μαζί τους και ομπρέλα, εκτός από φαγώσιμα, γιατί έτρεχε η σκεπή!»

Τώρα έχεις δύο επιλογές:
α) Επιστρέφεις από εκεί που ήρθες:
<<Βότσαλα>>
β) Προχωράς στο επόμενο:

<<Με τα «δεύτερα» χόρταινε το τσούρμο>>

Αρέσει σε %d bloggers: