ΩΜΑ ΚΑΙ ΑΨΗΤΑ

Συνεντεύξεις και έρευνες για τα δημόσια πράγματα.

Η γιορτή της Αρμάτας στις Σπέτσες και τα οφέλη της.
Είναι ντροπή; Κι αν ναι, σε ποιόν ανήκει; Με αφορμή τη γιγαντοδιαφήμιση της Vodafone, μια συνέντευξη με τον Δήμαρχο Σπετσών (7.9.09)
Οι μεγάλες ανάγκες ενός μικρού νησιού.
«Οι ανάγκες είναι πιο μεγάλες απο τις δυνατότητές μας» λέει ο Δήμαρχος Σπετσών. Εξηγεί γιατί «πρέπει ο Δήμαρχος ενός μικρού Δήμου να είναι συνεχώς κοντά στην κεντρική εξουσία». Περιγράφει τους τρεις ρόλους του: την τρέχουσα διαχείριση του Δήμου, την εξυπηρέτηση των Δημοτών και το τρέξιμο για τα έργα. Η αναφορά του προς το Δημοτικό Συμβούλιο για τα έργα που έγιναν, που εκτελούνται και που ετοιμάζονται.(12.10.09)
Το υπουργείο αμελεί, ο σύλλογος φροντίζει.
Γιατί άραγε τα σχολεία ξεκινούν, άλλες χρονιές με όλους τους καθηγητές και άλλες με τους μισούς; Την απάντηση δίνει ο κ.Νίκος Έλληνας, πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων μαθητών του Λυκείου Σπετσών. Και δείχνει πώς ένας σύλλογος στις Σπέτσες, μπορεί και βοηθάει τη διοίκηση στην Αθήνα να δίνει λύσεις.(12.10.09)
Αναργύρειος και Ποσειδώνιο.
Τι αποφάσισε το Νομικό Συμβούλιο τού Κράτους για το ίδρυμα του Αναργύρου και για το Ποσειδώνιο. Απέτυχε οριστικά η προσπάθεια της διοίκησης Βακαλόπουλου – Δήμιτσα για να ματαιώσει τη σύμβαση. Ανακοίνωση τού πρώην προέδρου τού ιδρύματος κ. Φίλιππου Μπάμη. Το παρασκήνιο της υπόθεσης.(16.10.09)
Η καθαριότητα στις Σπέτσες
Απο τη μια οι καλαθοσφαιριστές κι απο την άλλη η Αρχαιολογία: οι δυσκολίες της καθαριότητας στις Σπέτσες. Ενημέρωση απο τον αντιδήμαρχο κ.Πέτρο Τσάνα.
Πολωνικό ιστιοφόρο στις Σπέτσες – τι αντιπροσωπεύει αυτό το πλοίο και γιατί ήρθε εδώ: μια ευκαιρία για να ζηλέψουμε τους Πολωνούς και να εξετάσουμε τη συλλογική μας νοημοσύνη.
Λιμενικό Σώμα και καρνάγια – Ένα μπουρλότο έσκασε στις Σπέτσες και καταστρέφει μια μοναδική κληρονομιά, τα ιστορικά καρνάγια όπου φτιάχτηκε ο πολεμικός στόλος της Επανάστασης.

Πάτα εδώ για το επόμενο:
<<ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΥ>>

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: