Η καθαριότητα στις Σπέτσες

Απο τη μια οι καλαθοσφαιριστές κι απο την άλλη η Αρχαιολογία: οι δυσκολίες της καθαριότητας στις Σπέτσες. Ενημέρωση απο τον αντιδήμαρχο κ.Πέτρο Τσάνα.

Το πρώτο που παρατηρεί είναι ότι ο Πόρος με λιγότερο πληθυσμό, έχει 40 οδοκαθαριστές. «Εμείς έχουμε συνολικά 16 μαζί με τους οδηγούς απορριματοφόρων και τους συμβασιούχους. Στον Πόρο οι καταστηματάρχες κάθε πρωί σκουπίζουν έξω απο τα μαγαζιά τους. Εδώ, οι πολίτες δεν βοηθάνε. Ποιός ανοίγει τον κάδο για να πετάξει τη σακούλα του; Άδειοι οι κάδοι κι οι τσαντούλες απ’έξω. Περνάνε κι οι καλαθοσφαιριστές με τα μηχανάκια και συμπληρώνουν την κατάσταση.»

Όμως το Καστέλι αποτελεί εξαίρεση. Εκεί, εξηγεί ο κ.Τσάνας. «δεν υπάρχουν κάδοι διότι δεν τους θέλουν οι Καστελιώτες, που προτιμάνε κάθε πρωί στις 9 να παραδίδουν τα σκουπίδια τους στο απορριματοφόρο. Έτσι είναι πάντα καθαρά.»

Υπάρχουν άλλες δυσκολίες;

«Δεν βοηθάει η κατάσταση των δρόμων. Λ.χ. ένας δρόμος που καθαρίζεται εύκολα με το μηχάνημα, διότι είναι στρωμένος, είναι ο παραλιακός δρόμος από τη Ντάπια ως την ταβέρνα του Χατζή. Δεν συμβαίνει το ίδιο με τους πιο πολλούς δρόμους του νησιού, που είναι σε αθλία κατάσταση. Είναι σπασμένοι, φθαρμένοι, με λακούβες και με χωματένια κράσπεδα, που μόνο με τη σκούπα μπορείς να καθαρίσεις.

Θελήσαμε λοιπόν να ασφαλτοστρώσουμε κάποιους δρόμους. Κάναμε μελέτη για το δρόμο απο τον Άγιο Αδριανό ως την Ανάληψη, με γκρί πίσσα αλλά η Αρχαιολογία τον απέρριψε. Δεν δέχεται την πίσσα αλλά δέχεται το μπετόν! Οπότε μάς αναγκάζει να κάνουμε μόνο επισκευές. Όσο για το δρόμο απο το Ποσειδώνιο έως τις Σχολές, η μελέτη τέλειωσε και ελπίζω να δημοπρατηθεί μέχρι τα Χριστούγεννα, ώστε να στρωθεί σωστά όπως τον άλλο, προς το Παλιό Λιμάνι.»

Τι γίνεται με τη χωματερή;

«Είμαστε απο τους πρώτους που κάναμε μελέτη αποκατάστασης της χωματερής. Η μελέτη είναι έτοιμη. Όμως κόλλησε στη χρηματοδότηση απο την πολιτεία.

Επίσης, μην ξεχνάτε πως το καλοκαίρι, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Ενώ το χειμώνα μαζεύουμε περίπου 15 τόνους σκουπίδια την ημέρα, το καλοκαίρι φτάνουν τους 60 τόνους.»

—–

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: