Ο Γιάννης αλλάζει επάγγελμα

Θέμα: οι αναποδιές της ζωής, που ανάγκασαν έναν άνθρωπο ν’αλλάξει επάγγελμα. Η σκηνή όπως την περιγράφει το βιβλίο “Ανεξερεύνητες Σπέτσες” του Πέτρου Χαριτάτου:

«Γιατί από θαλασσινός έγινε σερβιτόρος; “Διότι έμεινα τρεις φορές ναυαγός. Το πρώτο μ’ένα μότορσιπ 950 τόνων. Πιαστήκαμε στο πίκι της μπίγας (το ξύλινο μπράτσο του γερανού) και μας πήγε στην Κρήτη. Το δεύτερο με ψαράδικο, μας μπατάρισε ο ανεμοστρόβιλος. Το τρίτο ήταν με καϊκι στην Κίμωλο. Ήταν τέτοιος αέρας που το εικονοστάσι του Αγίου Χαραλάμπους ο αέρας το σήκωσε και το μπατάρισε. Εμένα μ’έρριξε πάνω στα παραγάδια και γέμισε το σώμα μου αγκίστρια. Παίρναμε νερά, με τραβάγαν να με βγάλουν και με βαστάγαν τα αγκίστρια. Ο συχωρεμένος ο Γιάννης ο Βρονταμίτης έκοβε τις τριχιές με τα δόντια για να με βγάλει. Με κουβαλάνε στο καφενείο, μου δίνουν να πιω και λιποθυμώ. Εκεί αποφάσισα τότε να μην ξαναπάω στη θάλασσα”»

Δείτε εδώ πώς απέδωσαν το θέμα τα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου στο διαγωνισμό της 24ης Μαρτίου 2012 (κάντε κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση):

Βαρβαρέσου Μαρία-Αιμιλία Γ1

Βαρουκτσής Παναγιώτης Α1

Βρονταμίτης Μιχάλης Β1

Βρονταμίτης Μιχάλης Β1

Γιώργο Πέτρος Γ1

Γράβα Ιωάννα Γ1

Δήμα Μαρινέλα Γ1

Καραφωτιά Ανεζία Β1

Καρδάση Κατερίνα Β1

Κομπόγιωργα Ειρήνη Β1

Κομπόγιωργα Ειρήνη Β1

Μεσούλι Νικόλαος Β2

Μπαλτά Αργυρώ Α2

Μπούφης Πέτρος Β2

Κλήμης Χρήστος Β1

—–

 

Αρέσει σε %d bloggers: