Ξενάγηση στο Ποσειδώνιο

Εν όψει του κεράσματος που κάνει μεθαύριο το Ποσειδώνιο, ας δούμε κάποια στοιχεία, όπως καταγράφονται σήμερα (Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009).

Τελικές προετοιμασίες για το μεγάλο σαλόνι στο Ποσειδώνιο Σπετσών

Τελικές προετοιμασίες για το μεγάλο σαλόνι στο Ποσειδώνιο Σπετσών, Ιούλιος 2009

Χώροι

Μπαίνοντας στο Ποσειδώνιο, η σάλα δεξιά (το παλιό εστιατόριο) θα είναι το μεγάλο σαλόνι. Πιο μέσα (στο πρώην κτίριο Γουδή) είναι η Brasserie “Le Bonheur” με μπαρ και ελαφρά γεύματα, σε λογικές τιμές. Απο την άλλη πλευρά (μπαίνοντας αριστερά) θα είναι το εστιατόριο “Dolce far niente” με αυθεντική ιταλική κουζίνα απο τον μάγο Davide Marino και τη γλυκειά Νάντια Λούκισσα.

Τελικές προετοιμασίες για την Brasserie "Le Bonheur" στο Ποσειδώνιο Σπετσών

Τελικές προετοιμασίες για την Brasserie "Le Bonheur" στο Ποσειδώνιο Σπετσών, Ιούλιος 2009

Προσωπικό

Εδώ και ενάμισυ μήνα περίπου, γίνεται η εκπαίδευση του προσωπικού, που περιλαμβάνει τα τμήματα υποδοχής, κουζίνας, εστιατορίου, προγεύματος, καθαριότητας κλπ. Για τα 55 δωμάτια του Ποσειδωνίου, υπάρχουν περίπου 65 άτομα προσωπικό, με διευθυντή έναν βετεράνο των διεθνών ξενοδοχείων, τον δυναμικό Χάρη Καζάζη. Τα τμήματα τα στελεχώνουν έμπειρα άτομα με προϋπηρεσία σε μεγάλα ξενοδοχεία. Επίσης περιλαμβάνουν πολλούς Σπετσιώτες καθώς και αρκετά παιδιά απο το ΤΕΙ Τουριστικών Επαγγελμάτων.

Εγκαταστάσεις

Οι εγκαταστάσεις – κλιματισμός, τηλέφωνα, κουζίνες, ψυγεία, πλυντήριο, βιολογικός καθαρισμός – ήδη δοκιμάστηκαν και λειτουργούν. Η τροφοδοσία θα γίνεται απο τις Σπέτσες και το Κρανίδι, και κάποια υλικά για την ιταλική κουζίνα απο την Ιταλία. Το πλυντήριο θα καλύπτει τις μικροανάγκες των πελατών, ενώ σεντόνια και πετσέτες θα πλένονται απο τις τοπικές επιχειρήσεις. Ο βιολογικός καθαρισμός είναι σχεδιασμένος για να βγάζει καθαρό νερό, που όταν λάβει τις αναγκαίες εγκρίσεις, θα χρησιμεύει για το πότισμα του κήπου. Μια εγκατάσταση που θα είναι έτοιμη τον Αύγουστο είναι το Spa, με σάουνα και χαμάμ, δηλαδή τη σύγχρονη παραλλαγή των θερμών θαλασσίων λουτρών, της εποχής του Σωτήρη Αναργύρου.

Η πισίνα, ο κήπος και η νέα πτέρυγα στο Ποσειδώνιο Σπετσών, Ιούλιος 2009

Η πισίνα, ο κήπος και η νέα πτέρυγα στο Ποσειδώνιο Σπετσών, Ιούλιος 2009

Τιμές

Η προβολή του Ποσειδωνίου έχει ήδη γίνει απο περίπου 25 περιοδικά και εφημερίδες, ενώ η ιστοσελίδα www.poseidonion.com (προς το παρόν στα Αγγλικά) δίνει τιμές για τα δωμάτια και τις σουίτες στην «Ιστορική Πτέρυγα» (δηλαδή το αρχικό ξενοδοχείο) και στη «Νεα Πτέρυγα» (δηλαδή το διώροφο κτίριο πίσω απο τον κήπο). Οι τιμές φαίνονται περίπου στο ίδιο επίπεδο με το Σπέτσες, τα Νησία, το Ορλώφ και το Zoes Club, ενώ κάποιες αποκλίσεις προς τα πάνω εξηγούνται απο την ιδιαιτερότητα του Ποσειδωνίου.

Ανορθογραφία

Ανάμεσα στις προσπάθειες του Ποσειδωνίου για να παρατείνει την τουριστική σαιζόν είναι και τα συνέδρια, που θα ξεκινήσουν το Οκτώβριο. Αλλά μη ξεχνάμε πως στις 28 Οκτωβρίου έχουμε και την παρέλαση, που οι Σπετσιώτες την παρακολουθούν, κατά παράδοση, απο τη βεράντα του Ποσειδωνίου. Κάποιες χρονιές υπήρξε ανορθογραφία, με τους «επισήμους» πάνω και το «λαό» απο κάτω. Όμως οι πρώτοι και καλύτεροι που πρέπει να είναι πάνω στη βεράντα είναι τα πιτσιρίκια, για να κοιτάνε την παρέλαση και να ζούνε τη γιορτή. Προτεραιότητα λοιπόν στα παιδιά και τις μαμάδες. Ας το οργανώσουν σωστά, στο Ποσειδώνιο και στο Δήμο.

Αν κάποιος θέλει να διορθώσει ή να συμπληρώσει κάτι, ας επικοινωνήσει στο petros.haritatos@gmail.com

Πέτρος Χαριτάτος